Nästa stammisbord:


Kontakt - Är du intresserad?

Kontakt - Är du intresserad?

... så är det bara att ta kontakt med oss. Använd bara det här kontaktformuläret. Kontaktformulär.

Deltagare vid stammarnas bord

Deltagare vid stammarnas bord

Vem kommer till Stammarnas bord? Hur gamla är deltagarna och varifrån kommer de? Svar på vår informationssida Deltagare.

Statistik för stambord

Statistik för stambord

Hur många besökare kommer till Stammarnas bord? Hur många män eller kvinnor? Svar på vår informationssida Statistik.

Stammarnas bord är en könsfri zon

Stammarnas bord är en könsfri zon

Alla är välkomna hit - oavsett vilket kön du känner dig tillhörande, vilka sexuella preferenser du har eller vilken väg du går i livet. Alla har samma rättigheter och deltar på lika villkor. Mer information på vår informationssida Könsfri zon.

Kalender för stambordet / datum för stambordet:

Vanliga frågor - Allmänt

Vad är er genomsnittsålder?

Vi publicerar den aktuella medelåldern på vår statistiksida.

Vänligen observera detta:
 • Alla besökare har inte angett sin ålder.
 • Vi registrerar endast födelseåret och beräknar åldern utifrån detta.
 • Dessa värden är endast avsedda som en grov vägledning.
 • Alla besökare över 18 år är välkomna.


Hur många besökare kommer till stamgästernas bord? Hur många kvinnor och män?

Du hittar besöksstatistik i vår krönika eller på vår statistikwebbplats.

Kan jag träffa personer jag känner hos er?

Det är teoretiskt möjligt.

Men varför sitter den här personen du känner vid vårt stamgästbord? Förmodligen av samma anledning som du.

Vad händer nu?

Ni kommer förmodligen att titta konstigt på varandra i början. Det bästa ni kan göra är att prata om era intressen och komma överens om att allt som diskuteras vid stamgästbordet ska stanna där och inte bli ett samtalsämne på jobbet eller bland vänner. Båda sidor är verkligen intresserade av detta. Så var inte rädda! Kom bara förbi för en pratstund.


  Jag träffar någon från stambordet med familj, arbetskamrater eller bekanta.

  Vänligen lämna inte ut någon information som du har fått reda på om en medlem på Stammtisch - vare sig privat eller professionellt.

  Undvik också oönskade utflykter genom att avstå från att göra några anspelningar på BDSM eller Stammtisch om du råkar träffa en Stammtisch-medlem i sällskap med arbetskollegor, familj, vänner eller bekanta. Vänligen följ dessa regler.


   Kan jag hitta en villig slav, älskarinna eller mästare hos dig?

   Det är mycket viktigt: Stammtisch är inte en dejtingtjänst!

   Det är möjligt att du kommer att träffa någon här och att ni är intresserade av varandra - det är helt okej.

   Men kom ihåg:
   • De kvinnliga deltagarna på vår Stammtisch är definitivt inte fritt vilt.
   • Ett nej betyder nej även här!
   • Flirta är tillåtet - men inte att stöta på varandra!
   • Om du träffar någon intressant och en relation utvecklas mellan er, är du ensam ansvarig för allt som händer mellan er.


   Varken stambordsarrangörerna eller oinvolverade stambordsdeltagare kan hållas ansvariga eller skadeståndsskyldiga för detta.


    Jag är en professionell dominatrix. Får jag göra er sällskap?

    Damer och herrar från den professionella industrin är hjärtligt välkomna att delta i Stammtisch. Observera dock att Stammtisch inte är avsedd att aktivt leta efter nya solventkunder.


     Kommer jag att översvämmas av alltför många meddelanden från nyhetsdistributionslistan?

     I regel skickas endast ett eller två e-postmeddelanden per vecka eller var fjortonde dag via denna lista - beroende på kommande möten eller behov av diskussion.


      Är ni en del av ett community eller har ni en paraplyorganisation?

      Nej, det här stamgästbordet är oberoende av någon community eller BDSM-scenwebbplats (förutom vår egen hemsida). Vi har varken en paraplyorganisation eller är anslutna till en förening. Vi är helt enkelt en del av BDSM-scenen i Tyskland.

      Vi är en aktiv medlem i BDSM-nätverket Münster och Münsterland, som delvis skapades genom våra stammisars bordsarbete.

      BVSM e.V. (Bundesvereinigung Sadomasochismus e.V. - www.bvsm.de) är ett stort undantag här. Vi har varit företagsmedlem i BVSM e.V. sedan augusti 2016 och nätverkar med andra stamgästbord i hela Tyskland. Sedan slutet av 2021 finns dock inte BVSM e.V. längre. Varken en webbplats eller en e-postadress finns tillgängliga.

      Även om vi är närvarande på olika BDSM/fetish/erotiska webbplatser och representerar oss själva där, är vi inte föremål för några externa bestämmelser om hur vi ska agera som ett stambord eller hur vi måste bete oss. Vi är 100% självständiga och kommer så att förbli.

      Det är inte ett krav att vara registrerad på en extern BDSM/fetisch/erotik-webbplats.


       Kommer jag att ådra mig några kostnader? Om så är fallet, vilka är de?

       Vi är ingen klubb och vill inte bli det.

       Deltagande i Stammtisch är och förblir kostnadsfritt. Det kommer inte att finnas några månatliga eller andra obligatoriska betalningar.

       Man kan dock inte förvänta sig att Stammtisch-ledningen ensam ska finansiera gemensamt beslutade utgifter. Denna typ av utgifter bör bäras av alla stamtischdeltagare. Av denna anledning finns en donationslåda tillgänglig. Även om deltagandet är frivilligt är det ändå uppskattat.

       De gemensamma kostnaderna kan till exempel vara reklamkostnader eller små gåvor. Beslutet om sådana kostnader fattas demokratiskt. Kostnader uppstår endast om du beställer något att dricka eller äta. Alla står själva för dessa kostnader. Det finns varken en skyldighet att konsumera eller en minimikonsumtion från platsoperatörens sida.

       Transparens är viktigt för oss. Kassaboken för Stammtisch-kassan avseende inkomster och utgifter kan laddas ner via en länk i det vanliga info-e-postmeddelandet.


        Vilka är mottagare av e-post som skickas till stammtisch@bdsm-muenster.com?

        Mottagare av stammtisch@bdsm-muenster.com är Sven & Tobias (Stammtisch management) - och inga andra personer.

        Vi erbjuder alla intresserade ett skyddat utrymme. Varför ska vi publicera en kontakt-e-postadress om avsändarens privata uppgifter sedan skickas till alla stammisbordsdeltagare? Det är inte rimligt, det gör vi inte! Dataskyddet för våra medlemmar är mycket viktigt för oss!

        Går jag miste om något om jag inte deltar i stamgästernas bord?

        Ja, absolut!

        Om du inte deltar i stambordet går du miste om spännande kvällar och intressanta diskussioner. Aktivt deltagande vid stamgästbordet är det bästa sättet att ta reda på vilka som verkligen är intresserade. Det är bara så vi kan säkerställa att våra medlemmar är aktiva och engagerade.

        Det som räknas för oss är ett aktivt, verkligt deltagande vid stambordet.


         Juridiskt meddelande

         Tidigare har det tyvärr förekommit att personer bott hos oss som haft regelbunden kontakt med åklagarmyndigheten, polisen, domstolar etc. och därför känt till olika fängelser från insidan. Vi fick dock reda på detta först efteråt eller mycket sent, till exempel genom personliga samtal eller offentlig rapportering.

         BDSM Stammtisch Münster und Münsterland är inte en kontaktpunkt för personer som har dömts för brott i det förflutna eller för närvarande, till exempel mord, våldtäkt, sexuella handlingar med minderåriga eller liknande.

         Stammtisch-ledningen tar uttryckligen avstånd från sådana personer.

         Om stambordsledningen får kännedom om ett sådant fall som rör en medlem eller intressent, kommer denna person omedelbart att uteslutas från stambordet.

         Vi kontrollerar dock inte i förväg om en intresserad part har ett motsvarande straffregister. Det handlar inte heller om hastighetsöverträdelser och/eller poäng i Flensburg.

         Vi vet att detta ämne är känsligt och inte särskilt trevligt, till och med mycket skrämmande (de människor som hänger runt i scenen ...). Vi var tvungna och måste lära oss att hantera det. Men det finns inget utrymme för sådana människor vid vårt stamgästbord och vi har en tydlig åsikt om detta ämne. Det råder nolltolerans här.

         Nya intresserade är dock mycket välkomna att komma till Stammtisch! Vi måste skydda de andra stamkundsdeltagarna och erbjuda dem en trygg plats. Vi hanterar detta ämne öppet och erbjuder alla en trygg plats.

         Vi måste dock tillhandahålla tydlig information och kommunikation i förväg.


          Stambord och corona

          Coronapandemin påverkar vår vardag och även vårt stammisliv.

          Vi rekommenderar att alla besökare och intresserade vaccinerar sig mot coronaviruset. Vi förstår om någon inte kan vaccineras av hälsoskäl, till exempel en intolerans. Det finns nu många erbjudanden från läkare och vaccinationscenter om att vaccinera sig mot viruset.


           Vilka språk talas på Stammtisch?

           Vi talar tyska på Stammtisch. Tyvärr kan vi inte stödja några andra språk, även om vår webbplats till stor del är flerspråkig.
            Vanliga frågor - Första gången ...

            Jag har aldrig varit på ett BDSM-stambord ...

            Kom in då! Det är första gången för alla.

            Om du vill prata med någon innan, vänligen kontakta stambordsarrangören via e-post.

            Kan par också delta i stamgästernas bord?

            Självklart, kom in! Vi välkomnar par i alla konstellationer och gör ingen skillnad på kön.


             Jag är rädd att de andra redan vet mer än vad jag gör...

             I grund och botten finns det ingen person inom BDSM/fetish-scenen som vet allt. Det finns alltid några experter som hävdar exakt det, men det är nonsens.

             När du upptäcker dina böjelser eller börjar leva ut BDSM så befinner du dig i början av din BDSM-karriär. Det är helt normalt att ha många frågor. Om du har frågor, kom till stamgästernas bord och prata med besökarna.

             Det är bara människor som pratar som kan få hjälp!


              Jag har en fråga om stamgästernas bord ...

              Om du har några frågor, skicka bara ett kort e-postmeddelande till Stammtisch-ledningen.

              Vi ser fram emot att svara på dina frågor. Vi är inte allvetande, men vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig. Så tveka inte att kontakta oss!

              Jag har ovanliga böjelser och preferenser när det gäller kläder...

              Transpersoner och klädfetischister får naturligtvis
              • naturligtvis delta i Stammtisch, precis som alla andra. Observera dock att du är i minoritet här.
              • Vänligen ta en närmare titt på frågorna om ämnet "outfits". Slampiga eller slarviga kläder är inte tillåtna här, eftersom vi inte vill ha någon stress med lokaloperatören.
              • Om du är osäker, vänligen kom ostyllad i vardagskläder utan dina fetischkläder.
              • Om du (biologiskt man) vill uppträda i kvinnokläder och är osäker på om din outfit är lämplig, vänligen skicka foton av dig själv i din outfit till Stammtisch-ledningen några dagar i förväg. Vi vill undvika olämpliga ögonblick på vår plats och undvika stress med platsoperatören.
              Men oroa dig inte: vi lägger stor vikt vid tolerans och acceptans på Stammtisch. Vi ser inte någon på fel sätt eller negativt bara för att han eller hon har en annan livsstil eller särskilda klädpreferenser. Vi förväntar oss ett normalt uppförande här.

              "Varje Jeck är annorlunda."

              Det är vad vårt stammisbord handlar om!

              Personer med ovanliga fantasier, böjelser och sexuella preferenser är välkomna att delta i Stammtisch.

              Personer som ägnar sig åt kriminella handlingar som människohandel är dock uteslutna.

              Vår BDSM är (meta)samtycklig och utesluter uttryckligen brott. Vi förbehåller oss rätten att utesluta deltagare vid behov.

              Om det blir känt att en deltagare redan har dömts för (allvarliga) brott, kan vi utesluta dem från stamgästernas bord. Beslutet om detta kommer att diskuteras och fattas inom ledningen för stamgästerna.


               Vad behöver jag ta med mig till Stammtisch?

               Ett gott sinne för humor är viktigt, eftersom BDSM kan vara mycket humoristiskt och inte alltid är dödligt allvarligt.

               Du bör också ha trevliga samtalsämnen.

               Om du vill beställa något att dricka eller äta bör du också ha lite pengar med dig.


                Var kan jag registrera mig som nykomling?

                Vänligen kontakta ledaren för stamgästernas bord via vårt kontaktformulär på

                Måste jag registrera mig om jag kommer till er med en stamkundsdeltagare?

                Nej, i det här fallet är det inte nödvändigt. Vänligen meddela arrangören ditt förnamn och din e-postadress på plats för att säkerställa att du får all information via e-post i god tid.
                 Vanliga frågor - Datum

                 Var kan jag hitta datum för mötena?

                 De officiella källorna för Stammtisch-datum är de webbplatser som anges nedan, som underhålls direkt av Stammtisch-ledningen. Även om vi också försöker publicera datumen på andra webbplatser och communities, kan vi inte garantera att externa webbplatser är 100% uppdaterade. Vi rekommenderar därför att du endast använder de nämnda webbplatserna.

                 Anordnar ni regelbundet temakvällar?

                 För närvarande har vi följande rotation: Vi har två temakvällar, följt av en temafri kväll. Sedan har vi två temakvällar igen, följt av en temafri kväll och så vidare.


                  Jag skulle vilja prata om ett ämne i en stor grupp.

                  Viktigt att veta: Vänligen meddela oss ditt önskade ämne omedelbart så att vi kan skriva in det i vår dagbok. Våra ämnen är flexibla och kan skjutas upp i framtiden. Du kan hjälpa till att forma vår dagbok!


                   Måste jag delta i varje Stammtisch?

                   Det är frivilligt att delta i stambordet. Om du inte har tid eller inte känner för det är det inget problem.

                   Det är dock viktigt att komma ihåg att vårt stambord lever av sina medlemmar, som också bör delta i mötena. Det är föga eller ingen mening med att registrera sig, delta en eller två gånger och sedan inte dyka upp på ett år. I ett sådant fall ser vi det som ett ointresse och kommer att stryka dig från listan över stamgäster.

                   Om du av någon anledning inte kan delta i Stammtisch under en längre tid (t.ex. på grund av rehab, spa-vistelse, semester, jorden runt-resa eller BDSM-paus), vänligen informera Stammtisch-ledningen via e-post eller personligen och meddela hur länge du förväntar dig att vara frånvarande.


                    Kan jag också besöka andra stamgästers bord?

                    Med nöje! Vårt stambord är ett av många i Tyskland. Du hittar en översikt över stamborden i Münster på vår nätverkswebbplats som länkas nedan:

                    Varför anordnar ni ett stamnätsmöte via webbkamerachatt om ni har ett riktigt stamnätsmöte?

                    Sedan stamgästbordet grundades 2012 har vi haft som mål att vara ett riktigt stamgästbord - inte ett virtuellt. Fram till början av 2020 fanns det dock ingen coronapandemi och därför inga lockdowns med stängning av cateringföretag.

                    Coronapandemin tvingar oss nu att tänka om.

                    Vi har dock insett att våra stamgäster vill hålla kontakten trots pandemin. Vi har beslutat att tillfälligt flytta det riktiga stamgästbordet till en virtuell videoplattform. Videochatten fungerar mycket bra och kräver bara en dator eller smartphone med internetuppkoppling.


                     Hur kan jag delta i ett videomöte?

                     För att delta i en videoträff behöver du en webbkamera med mikrofon och webbadressen till videochattrummet.

                     Du kan köpa en webbkamera online eller offline i många elektronikbutiker. Bra webbkameror finns redan för fem euro och som så ofta finns det inga övre gränser.

                     Adressen till webbkamerachatten kommuniceras endast via interna WhatsApp-grupper eller nyhetsbrev.

                     Chatten fungerar bäst i webbläsaren Chrome eller Edge eller med en app.

                     Observera att vi inte kommer att kunna erbjuda teknisk support den här kvällen.


                      Vilket är det bästa sättet att ta sig till Stammtisch med bil?

                      Vår stambordsplats Mauritius ligger på Warendorfer Straße 71 i Münster. Om du reser med bil, vänligen ange denna adress i ditt navigationssystem. Om Stammtisch eller ett evenemang äger rum på en annan plats, vänligen använd den adress som anges på evenemangets informationssida.

                      Vänligen räkna med 10-15 minuters väntetid för att hitta en parkeringsplats. Du kan antingen parkera direkt vid vägkanten eller på sidogatorna.

                      För en stressfri resa med bil rekommenderar vi att du navigerar med NUNAV.
                       Vanliga frågor - Outfit

                       Vad ska jag ha på mig?

                       Vänligen ta på dig bekväma vardagskläder. Vi är inte på en BDSM-lekfest eller Love Parade.


                        Kan jag bära krage, halsband eller O-fingerringen hos er?

                        Självklart kan du bära dem med oss! Om du känner dig osäker i början, oroa dig inte!


                         Jag kommer direkt från jobbet och har på mig en businessoutfit.

                         Du är välkommen att komma till oss i denna klädsel. Vi rekommenderar dock att du tar bort alla namnbrickor och hänvisningar till din arbetsgivare i förväg.
                          Vanliga frågor - Medlemskap

                          Gör ni skillnad på intressenter och medlemmar?

                          Ja, det gör vi.

                          Intressenter har ett år på sig att bekanta sig med vårt stamgästbord. Under denna period kontrollerar vi om det finns intresse. Alla som har besökt Stammtisch minst fyra gånger under detta första år blir medlemmar.

                          Stammtischmedlemmar deltar regelbundet i Stammtischens liv. Men om en medlem inom ett år inte längre besöker stambordet, måste vi utgå från att han eller hon inte längre är intresserad.
                           Vanliga frågor - Avregistrering från Stammarnas bord

                           Hur kan jag avregistrera mig från Stammtisch?

                           Skicka ett e-postmeddelande till oss via formuläret nedan eller via den allmänna e-postadressen. Vi kommer då att informera dig i ett separat e-postmeddelande om uppsägningen och raderingen av dina uppgifter.                           Vanliga frågor - Databehandling / Dataskydd / DSGVO

                           Vilka uppgifter samlas in från mig och hur används de?

                           Vi lagrar följande information i vår medlemsadministration för stamgäster:
                           • Ditt riktiga förnamn och din e-postadress är obligatoriska. Vi registrerar medvetet inte pseudonymer eller smeknamn.
                           • Om du har angett andra stamdata som telefonnummer, plats, födelseår eller relationsstatus, liksom dina preferenser eller BDSM-erfarenhet, är detta frivillig information som du har tillhandahållit oss via kontaktformuläret.
                           • För vår ålders- och platsstatistik skulle det vara bra om du kunde berätta för oss ditt födelseår samt din bostadsort, stadsdel och distrikt.
                           • Vi registrerar också statistiska uppgifter som t.ex. datum för din kontakt med oss, ditt första besök vid vårt stamkundsbord, observationsperiodens längd (detta värde är dynamiskt) och tidpunkten för ditt faktiska besök. De faktiska besöken vid stambordet registreras för innevarande år och de senaste två åren.
                           • Vi noterar också om du har prenumererat på vårt nyhetsbrev, är medlem i vår WhatsApp-grupp eller har öronmärkts för denna grupp.
                           • i registrerar också om du har registrerat dig för ett speciellt evenemang.
                           Du kan när som helst se alla dessa uppgifter i din användarinloggning, som vi har skapat just för detta ändamål. Vi skickar dig dina personliga åtkomstuppgifter när du kontaktar oss för första gången.

                           Vad är webbadresser med https://s.bdsm-muenster.com/... ?

                           Vi förkortar ofta långa Internetadresser, t.ex. länkar till Google Maps eller nedladdningar. För att göra detta använder vi en kort URL-tjänst under subdomänen https://s.bdsm-muenster.com/. På så sätt kan vi också avgöra om länken har klickats på. Vår tjänst för korta URL:er baseras på det egenhanterade skriptet från Yourls.


                            Vilka uppgifter behandlas i nyhetsbrevet?

                            I våra regelbundna nyhetsbrev använder vi din e-postadress, ditt förnamn och ditt individuella inloggningsnamn för stamkundernas användarinformation.


                             Var lagras de insamlade uppgifterna?

                             Vi vidarebefordrar inga uppgifter till tredje part eller externa företag.

                             Alla personliga besökaruppgifter lagras i en mySQL-databas. Databasen finns på en server i datacentret i Dresden hos webbhotellet Neue Medien Münnich, precis som vår webbplats. Nyhetsbrevet skapas med programvaran "SuperMailer" och databasen lagras lokalt i stamkundsadministrationen. Dessutom skapas en säkerhetskopia på den ovannämnda servern.

                             Databaserna säkerhetskopieras minst en gång per dag och säkerhetskopiorna sparas i sju dagar innan de raderas.

                             Vi erbjuder alla ett säkert utrymme för deras data, personligen på plats. Observera att vi inte vidarebefordrar dina direkta kontaktuppgifter till tredje part eller andra deltagare.


                              När raderas mina lagrade uppgifter?

                              Vi raderar dina uppgifter så snart du avslutar din registrering hos oss eller inte har deltagit i Stammtisch efter ett år. Vi informerar dig om raderingen av dina uppgifter i ett separat e-postmeddelande.


                               Vad är det för observationsperiod som det talas om?

                               Hur kan arrangörer av stamgästbord fastställa och bedöma intresset hos berörda parter?

                               Vi ställde oss bland annat dessa frågor i början. Svaret var enkelt: en besökares intresse kan mätas genom att han eller hon närvarar vid stambordet. Om någon kommer till stamgästernas bord är han eller hon intresserad. Varje deltagare får en individuell observationsperiod för att kontrollera om de har deltagit i stamkundsdiskussionen. När datumet är uppnått använder vi besöksstatistiken för att kontrollera om deltagaren faktiskt har deltagit i stamfikat.

                               Datumet ligger i framtiden. Var och en kan kontrollera datumet för sin individuella observationsperiod i sin personliga inloggning till stambordets användarinformation. Tillträdesuppgifterna kommer att skickas via e-post.


                                Var kan jag se mina lagrade uppgifter?

                                Vi har skapat en separat informationswebbplats för detta ändamål. Du kan logga in med användarnamn och lösenord. Åtkomstuppgifterna kommer att tillhandahållas i välkomstmeddelandet.

                                Vem är min kontaktperson för frågor om databehandling, GDPR och liknande?

                                Om du har sådana frågor, vänligen kontakta stamgästernas bordsledare direkt.

                                Vem har tillgång till användardata?

                                Endast den berörda personen och stamgästernas bordsledning har tillgång till personliga medlemsuppgifter. Vi lämnar inte ut några personuppgifter till tredje part. Vi följer strikt den allmänna dataskyddsförordningen.


                                 Mottagare av förfrågan via e-post

                                 Via kontaktformuläret skickas alla anmälningar via e-post till stammtisch@bdsm-muenster.com. E-postmeddelandet kommer endast att skickas till administrationen av stamgästernas bord.


                                  Varför registrerar vi vem som besökte stambordet och när?

                                  Genom närvarostatistiken kan vi registrera hur många som deltar i stamfikat och om en medlem besöker stamfikat efter att ha registrerat sig.

                                  Stammtisch lever genom sina aktiva medlemmar som deltar i Stammtisch-livet på plats. Vi behöver inga intresserade som bara läser e-post (virtuella medlemmar). Vi är ett riktigt stammisbord och lägger stor vikt vid att våra medlemmar inte gömmer sig bakom en dator.


                                   Hur säkra är personuppgifterna för stamgäster och andra intresserade hos er?

                                   Användardata och lösenord är lika mycket en del av Internet idag som Wikipedia, Google eller Facebook.

                                   Varje intressent eller stambordsbesökare får en egen åtkomst till Userinfo från oss. Detta är en liten portal där personuppgifter kan visas. Dessa uppgifter är endast tillgängliga för stambordsarrangörerna och den berörda personen.

                                   Vi tillhandahåller transparent information om detta. Inloggningen sker med ett användarnamn och ett lösenord.

                                   Användarnamnet består av personens förnamn, ett slumpmässigt femsiffrigt nummer och ett specialtecken. Detta säkerställer att användarnamnet är unikt i systemet.

                                   Lösenordet består av 15 tecken, inklusive stora och små bokstäver, siffror och specialtecken. Lösenorden genereras medvetet slumpmässigt och används uteslutande för vår tjänst. Av säkerhetsskäl lagras lösenorden som en lösenordshash med hjälp av algoritmen PASSWORD_BCRYPT. PASSWORD_BCRYPT används för att generera nya lösenordshashar med algoritmen CRYPT_BLOWFISH. Vi har satt kostnadsalternativet till 15 för att beräkna lösenordshashen. Det ursprungliga lösenordet kan varken läsas eller räknas om från lösenordshasharna i databasen. Lösenordet kan endast tilldelas på nytt.

                                   Åtkomst till användarinformationen är endast möjlig om användarnamnet och lösenordet har angetts korrekt.

                                   En session cookie skapas för att logga in på användarinformationen. Denna raderas så snart du lämnar användarinformationen eller stänger webbläsarfönstret.

                                   Om du behöver ett säkert lösenord kan du använda PassGenerator.de.
                                    Vanliga frågor - RSS-flöden

                                    Vad är RSS-flöden?

                                    Ett RSS-flöde kan användas för att tillhandahålla standardiserad information i XML-format. Gratis program för alla operativsystem kan läsa och utvärdera RSS-flöden.


                                     Vilka program är lämpliga för att läsa RSS-flöden?

                                     Det finns många kostnadsfria program för alla operativsystem som kan läsa och analysera RSS-flöden. E-postprogram som Microsoft Outlook eller Thunderbird kan också läsa RSS-flöden.
                                      Partners / grupper                                      DarkSide Regulars bord
                                      Alltid den första söndagen i månaden bjuder DarkSide in dig till en eftermiddagsstamtisch i Greven.

                                      www.darkside-ms.de

                                      Münster Rope Connection
                                      Münster RopeConnection vänder sig till människor i och runt Münster som är intresserade av allt som är fängslande.

                                      www.ropeconnection.de

                                      kcm Münster e.V.
                                      Gay Centre Münster e.V.

                                      www.kcm-muenster.de

                                      BDSM-nätverk Münster
                                      Översikt över alla aktiva BDSM-grupper och stambord i Münster som har gått samman i BDSM-nätverket Münster.

                                      www.bdsm-netzwerk-muenster.de                                      DE | ARA | BGR | CHN | DNK | EN | EST | FIN | FRA | GRC | IDN | IT | JPN | KOR | LVA | LTU | NL | NOR | PL | PRT | BRA | ROU | RUS | SWE | SVK | SVN | ES | CZE | TUR | UKR | HUN | DeepL Translator